Öölannin saari

Kerro kaverille:

Öölannin liittää mantereeseen kuuden kilometrin pituinen Ölandsbron-silta, jota pitkin voi ajaa eteläiseen Kalmarin kaupunkiin.

ÖÖLANTI

Aurinkoinen Öölanti on ruotsalaisten perheiden suosikkikohde. Perheet yöpyvät usein hyvinhoidetuilla leirintäalueilla tai mökkikylissä, joita saarelta löytyy yhteensä 25! Monet haluavat vuokrata oman mökin, ja valikoima on niidenkin osalta todella laaja.
Voit odottaa vierailultasi monia aurinkoisia päiviä meren rannalla, pitkiä hiekkarantoja ja paljon perheelle sopivia aktiviteetteja. Jopa Ruotsin kuninkaallinen perhe viettää täällä kesälomansa – he saapuvat Sollideniin joka vuosi. Suosittelemme lämpimästi vierailua Sollidenin italialaistyyppisessä maaseutukartanossa.
Öölannissa “tavalliselle kansalle” sopivat yöpymispaikat eli leirintäalueet eivät ole hassumpia nekään! Monissa on hyvät palvelut, kuten kauppa, erilaisia huvituksia tai viihdettä ja perheaktiviteetteja. Luonnonkauneimmat merelliset leirintäalueet sijaitsevat saaren pohjoisosassa, esimerkiksi Böda Sand.

Öölannin kohteista ja aktiviteeteista tulee mainita Borgholmin linnan kaunis raunio, jossa lapsille riittää tekemistä aina kesäkuusta elokuuhun. Jos haluat kokeilla kädentaitojasi, suuntaa entistettyyn Eketorpin linnoitukseen, jossa voit tutustua rautakauden ja keskiajan askareisiin, kokeilla vaikkapa taontaa tai leikkiä tyynysotaa tukilla.

Saaren eteläosassa voit tutustua vanhaan Gettlingen hautapaikkaan tai kohteeseen Stora Alvaret, joka on kymmenien kilometrien pituinen kalkkikivimuodostelma, jonka esihistoria ja luonnon uniikki monimuotoisuus on tuoneet sille maininnan UNESCOn maailmanperintökohteiden joukossa.

Jos kalkkikivitasanko on nähty (tai jos se ei jostain syystä matkaseuralaisia innosta), lähde huvittelemaan Öölannin eläintarhaan ja huvipuistoon. Eläintarhassa on noin 160 erirotuista eläintä, ja läheltä löydät myös vesipuiston ja merirosvohenkisen Pirate Parkin.

Käy Färjestadenin turistineuvonnassa (osoite Träffpunkt Öland 102) kysymässä vinkit parhaista rannoista ja piknikpaikoista.

MILLOIN:

Ympäri vuoden.

Katso myös: