GOTLANNIN RAUHAA TALVELLA

Kerro kaverille:

Kesän vilkas lomasaari näyttää talvella toisen, rauhallisemman puolensa: Kun syksy kääntyy talveen, Visbyn katujen tunnelmallinen hämy kietoo kävijän viittansa suojaan.

Hiljaista vuodenaikaa viettävän lomasaaren talvinen luonto ja sen historiallinen maailmanperintökaupunki Visby tarjoavat viihtyisän vaihtoehdon talviloman suunnittelijalle. Inspiroivassa ympäristössä, jossa meri on aina lähellä, sinulla on aikaa itsellesi ja läheisillesi.

Gotlanti on suosittu kesälomasaari ja kesäkuukausina Visbyhyn pääseekin kätevästi suorilla lennoilla Helsingistä. Lisäksi Tallink Silja liikennöi useita Visbyn risteilyitä kesäaikaan. Risteilyllä aikaa maissa on päivän verran. Gotlannissa kannattaa kuitenkin ehdottomasti viipyä pidempäänkin ja nauttia saaren ainutlaatuisesta tunnelmasta, luonnosta nähtävyyksistä ja viihtyisistä kahviloista ja ravintoloista.

TALVISIA MENOVINKKEJÄ

Visby on eläväinen kaupunki vuoden ympäri. Keskiaikaisten katujen varrelta löytää laajan valikoiman niin isoja kuin pieniä liikkeitä, joissa ostokset sujuvat rauhallisessa ympäristössä, ilman ruuhkaa ja stressiä. Tarjolla on gotlantilaisia käsitöitä, designia ja paikallisia ruokaherkkuja. Tiesitkö muuten, että hansakaupunki Visby on yksi Ruotsin ravintolatiheimmistä paikkakunnista myös talviaikaan? Illan hämärtyessä valinnanvaraa siis riittää, kun haluat nauttia gotlantilaisesta ruoasta ja juomasta tunnelmallisten ravintoloiden lämmössä. Poikkea esimerkiksi kala- ja äyriäisravintola Bakfickaniin tai ranskalaispainotteiseen Bolagetiin Stora Torgetilla tai pieneen ja viihtyisään kortteliravintola Gamla Mastersiin (Södra kyrkogatan 10).

Kulttuurinnälkäinen voi poiketa Visbyn talvisilta kaduilta Gotlannin kulttuurihistorialliseen museoon Fornsaleniin ihmettelemään muunmuassa viikinkiaikaisia hopea-aarteita sekä löydöksiä kiviajalta. tai Gotlannin taidemuseoon, jonka pysyvissä ja vaihtuvissa näyttelyissä esitellään etenkin nykytaidetta, mutta myös taidekäsitöitä ja designia. Molemmat museot ovat avoinna vuoden ympäri (huom. suljettuina maanantaisin).

Vuokra-autolla siirryt kätevästi paikasta toiseen pienellä saarella ja Visbystä kannattaakin tehdä retkiä myös edemmäksi - Fårön ja Katthammarsvikin raukit ovat talvisin vähintään yhtä vaikuttava näky kuin kesällä!

LENTO- JA LAUTTAYHTEYDET GOTLANTIIN

Talviaikaan pääset Visbyhyn esimerkiksi Destination Gotlandin lautalla Nynäshamnista ja Oskarshamnista tai lentoteitse Tukholmasta. Matkan Visbyn ja Gotlannin tunnelmiin voikin yhdistää hyvin piipahdukseen Tukholmassa - matkustit sitten lentäen tai laivalla.

Katso myös: