Pohjois-Ruotsi

Pohjois-Ruotsin ja Ruotsin Lappi on ainutlaatuista aluetta. Voit istuskella nuotiolla saamelaisoppaan kanssa, kertoa matkaseurallesi koiravaljakkoajelustasi tai heliski-elämyksestä ja maistella paikallisia poronlihaherkkuja - tai piipahtaa ihailemaan revontulia Aurora Sky Stationilla!

 

Kesäisin voit harrastaa perhokalastusta - saaliiksi yöttömässä yössä tarttuu niin lohi kuin pohjoisen nieriä. Moni ottaa vaelluskengät mukaan ja patikoi maailmankuulua Kungsledenin reittiä.

Keski-Ruotsi

Keski-Ruotsi lupaa vierailijalle lukuisia jännittäviä tapahtumia, aktiviteetteja ja vierailukohteita. Pohjoisemmassa, Taalainmaan maakunnassa, voit aloittaa UNESCOn maailmanperintökohteisiin tutustumisen vanhassa kuparikaivoksessa Falunissa. Niin ikään Keski-Ruotsissa sijaitseva Ruotsin pääkaupunki Tukholma on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen, mutta älä unohda matkasuunnitelmasta keskiaikaista Uppsalan kaupunkia ja Sigtunaa, joka voisi osallistua kisaan maailman somimman kaupungin tittelistä.

Etelä-Ruotsi

Jos olet katsonut televisiosta Wallanderia, joka perustuu Henning Mankellin kirjoihin, olet jo tutustunut tämän alueen ytimeen. Ystad on juuri niin ihana kuin milta se ruudulla näyttää! Kumpuilevat tasangot, kaukana siintävät valkoiset mökit ja loputtomat hiekkarannat - tätä tuskin osasit odottaa Ruotsin-lomaltasi.

 

Kullaberign rannikko Skånen pohjoisosassa on täynnä piskuisia kalastajakyliä kuten Mölle ja Arild. Löytyypä täältä hienoja pieniä rannikkokaupunkejakin, esimerkiksi Torekov ja Båstad.

 

Alueella, joka on yksi Euroopan satoisimmista viljelysalueista, on myös paljon kotiteollisuutta sekä suoramyyntiä ja maatilojen omia myyjäisiä.

Tukholma

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on suomalaisten suosikkikohde. Tuttu kohde osaa silti yllättää monipuolisuudellaan. Täältä löydät kaupunginosakohtaiset vinkit, tapahtumakalenterin sekä ideoita niin shoppailu- kuin kulttuurimatkallekin.