Wallanderin Ystad

Kerro kaverille:

Ystad on kuuluisa ympäri maailmaa fiktiivisen rikoskomisario Wallanderin ansiosta. Kaupunki on todellakin yhtä viehättävä kuin miltä se näyttää elokuvissa ja televisiosarjoissa. Siellä on keskiaikaisia, pastellinvärisiä ristikkorakenteisia taloja mukalakivikatujen ja aurinkoisten torien varrella.

Suosittelemme käyntiä paikallisessa turistineuvonnassa. Sieltä saat paljon tietoa ja kuulet esimerkiksi kaupunkikierroksesta Kurt Wallanderin jalanjäljillä ja opastetuista kierroksista, joiden aikana voit yrittää ratkaista joitakin Wallanderin murhamysteereistä. Tutustu myös kokonaiseen “Wallander-pakettiin”, jonka voit varata netin kautta, turisti-infosta tai miksei myös älypuhelimiin ladattavista Wallander-apeista iPhone- ja Android-puhelimille!

Ystadilla on myös kiehtova historia, huippuluokan museoita ja taidegallerioita, 40 km hiekkarantoja ja suurenmoinen kumpuileva Skånen alueen maaseutu nurkan takana. Mitäpä täältä enää puuttuisi!

Jos osallistut johonkin opastettuun Wallander-kaupunkikierrokseen, näet suurimman osan kaupungista ja sen tärkeimmät historialliset nähtävyydet: St Knutin torin, 1100-luvulta peräisin olevan fransiskaanimunkkien luostarin ja viereisen Pyhän Pietarin kirkon (S:t Petri klosterkyrka) ja museon. Ystadissa on paljon hyviä kahviloita ja ravintoloita, joten sinun ei tarvitse elää pizza- ja hampurilaisruoalla, kuten rikoskomisario Wallander tekee.

Ystad kuuluu kauniiseen Skånen maakuntaan. Se on verraton tukikohta, josta tehdä retkiä ja tutustua eteläisen Ruotsin kulttuuriin, perinteisiin, historiallisiin paikkoihin, vilkkaisiin kaupunkeihin ja luontoon.

Katso myös: