Urbaani luonto

Kerro kaverille:

Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä on luontoa yllin kyllin: järviä, jokia, rantoja, puistoja, puutarhoja ja saaristoja. Göteborgin kaupunki on loistava portti länsirannikon saaristoon. Myös Tukholmassa ja Malmössä luontoelämykst ovat nurkan takana!

TUKHOLMA

Jos etsit puistoja ja puutarhoja Tukholmasta, hakeudu Djurgårdeniin, jossa voit keväisin ja kesäisin kävellä kaikessa rauhassa, nauttia piknikeväitä ja seurailla tukholmalaisten touhuja. Hagaparken kaupungin pohjoispuolella ei ole yhtä suosittu kuin Djurgården matkailijoiden keskuudessa, ja täältä löydät luonnonniittyjä ja metsäalueita aukioineen.

Tukholman saaristossa on 24 000 pientä saarta ja särkkää - ehkä enemmänkin, jos laskee tarkkaan. Moneen kohteeseen voit tutustua sisävesilaivojen kyydillä. Ota eväät ja uima-asut mukaan, ja vietä leppoisa päivä kaukana kaupungin kiireestä.

Talvisin voit retkiluistella Hagaparkenin Brunnsvikenillä. Hagaparkenin, Djurgårdenin ja Ulriksdalin puistot muodostavat maailman ensimmäisen kansallisen kaupunkipuiston nimeltään Ekoparken. Upeiden puistojen ja luonnon lisäksi voit ihailla kauniita rakennuksia ja piipahtaa paikallisten tapaan kahvilaan fikaamaan (fika = kahvittelu).

GÖTEBORG

Göteborgissa voit lähteä ulkoilemaan Delsjönin luonnonsuojelualueelle. Täällä voit mennä metsäkävelylle, ratsastaa tai hiihtää talvisin. Slottsskogenin puisto on paikallisten suosima rentoutumispaikka – laaja puisto kaupungin lounaisosassa. Siellä voit nauttia metsän rauhasta ja upeista näkymistä kaupunkiin kolmelta näköalapaikalta.

Upeaan Länsi-Ruotsin saaristoon voit tutustua ostamalla saaristolaivaliput Kungsportsplatsenin tai Nordstadstorgetin turisti-infosta. Voit tutustua muun muassa saariin Asperö, Björkö, Brännö, Fotö ja Grötö.

MALMÖ

Malmöstä löytyy puistoja ja rantoja. Kungsparkenin puistossa on siltoja ja puutarhoja, ja sieltä voit myös lähteä veneretkelle. Viereisessä Slottsparkenin puistossa on laajoja aukioita, joilla voi käveleskellä tai istua piknikillä. Rannoista Ribersborg, Sibbarp ja Klagshamn sijaitsevat kävelyetäisyydellä tai lyhyen bussimatkan päässä.

MILLOIN?

Voit nauttia luonnosta Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä vuoden ympäri.

Katso myös: