Tukholma lähiseutuineen

Kerro kaverille:

Tukholmaan liittyy oleellisesti sen laaja saaristo, yksi maailman suurimmista: 35 000 saarta, särkkää ja luotoa – yhteensä 1 700 neliökilometrin verran.

Saaristossa on yli 50 000 loma-asuntoa, ja siellä asuu pysyvästi yli 10 000 henkeä. Matka saaristoon omalla veneellä tai saaristolaivalla on kokemisen arvoinen elämys sekä paikallisille että vierailijoille. Saaristosta löytyy paljon ravintoloita ja kestikievareita sekä muita ruokakohteita, kuten kalansavustamoja, tislaamoita, kyläkauppoja, käsintehtyjen makkaroiden myyntipaikkoja ja leipomoita.

Tukholman kaupunki on maailman eri ruokakulttuurien sulatusuuni – täältä löytyy monipuolista tarjontaa katu- ja pubiruoasta kansainvälistä mainetta saavuttaneeseen gourmetruokaan. Monet tulkitsevat pohjoismaista keittiötä omalla tyylillään. Suuntaa näyttävät huippuravintola Frantzén/Lindeberg, joka on listalla The World’s 50 Best Restaurants sijalla 20 ja Mathias Dahlgren, jolla on hallussaan tällä maailman 50 parhaan ravintolan listalla sija 41. Nuoret ja kunnianhimoiset ravintolakokit käyvät kuitenkin jatkuvasti keskenään kilpaa ruoanlaittotaidon saralla, ja uudet ravintolat ja ruokapaikat avaavat ovensa Tukholman innokkaille ravintolavieraille.

Katso myös: