Slottsskogenin puisto

Kerro kaverille:

Paikalliset kutsuvat Slottsskogenin 137 hehtaarin suuruista aluetta kaupungin keuhkoiksi. Laajoista metsiköistä, aukioista ja poluista koostuva puisto keskellä kaupunkia perustettiin ja kirjattiin rauhoitetuksi jo vuonna 1874. Täällä viihtyvät niin peurat kuin lehtopöllöt.

Täällä voit joko kuljeskella päämäärättä tai juoksennella metsäpoluilla. Tai tee kuten paikalliset: poimi metsämansikoita ja mustikoita loppukesästä, käy leikkipuistoissa, pelaa jalkapalloa tai ota aurinkoa piknikillä.

TUUMASTA TOIMEEN

Tekemistä riittää! Aurinkoisena päivänä täällä on hauskaa pelata minigolfia tai fresbee-golfia – voit myös haastaa paikalliset pelaamaan rantalentopalloa! Slottsskogenissa järjestetään vuosittain Göteborgin maratoni. Teleskoopilla varustetussa observatoriossa voit katsella planeettoja ja bongata pyrstötähtiä.

ELÄINTARHA

Suuri puisto toimii myös eläintarhana – voit nähdä eri puolilla puistoa esimerkiksi hirviä, peuroja ja hevosia aitauksissaan. Lasten eläintarhassa voitte tarkkailla yhdessä villisikoja, karvaisia vuohia, lampaita, kaneja, kanoja ja russ-poneja, joilla voi myös ratsastaa. Täällä on myös lampia, joissa elää ankkoja, hylkeitä – ja jopa pingviinejä!

MUSIIKKI

Slottsskogenissa järjestetään kesäisin musiikkifestivaali Way Out West. Täällä on myös huvimajaa muistuttava suuri lava, jolla järjestetään kesän aikana lukuisia musiikki- ja tanssitapahtumia. Kesän aikana myös Göteborgin kaupungin sinfoniaorkesteri soittaa ilmaisessa ulkoilmakonsertissa.

HYVÄ TIETÄÄ:

Puiston pingviinien nokkimisjärjestys selviää, kun seuraat niiden ruokailua puoli kolmelta. Jos nälkä yllättää, voit pitää sitten taukoa jossakin puiston kolmesta kahvilasta.

MILLOIN?

Puisto on aina avoin, mutta lasten eläintarha on avoinna vain toukokuusta elokuuhun.

Katso myös: