Byen huser et eget designakademi, shoppingsentre og mange skatter

En tur til Gøteborg?

Kerro kaverille:

Gøteborg er våre næreste shopping-storby med femhundre butikker innenfor fem minutters gange. I byen finner du en blanding av varehus, designbutikker, vintage, gågater og mange koselige små butikker. Gøteborg huser et eget designakademi, og det er derfor ingen mangel på hjemmelaget talent i byen. Både Nudie og Monki så dagens lys her. Det er lett å kjøpe vintage og ”jeans med snert i ” i Gøteborg. Her guider vi deg litt rundt i shoppingbyen slik at du kan planlegge din runde.


Shopping i Göteborgs smågater

Potensialet for en vellykket shoppingrunde i Gøteborg absolutt til stede - det er lett å gjøre kupp på både klær, sko, vesker og designvarer året rundt. Koselige bydeler som Haga og Linné rammer inn paradegaten Kungsportsavenyen perfekt og gir attpåtil sjarmerende småbyfølelse.

I gatene rundt Kungsportsavenyen fins det flust av eksklusive moteforretninger og kunstgallerier – et godt tips er å stikke innom museet Röhsska på Vasagatan når en spaserer mot bydelen Haga. Basisutstillingen i Sveriges eneste designmuseum tar deg med på en fargerik og nostalgisk tripp gjennom utviklingen av møbler, tekstiler, glass og industridesign fra 1851 og frem til i dag. I Vasagatan fins det også mange småforretninger med en super miks av både sko, klær samt en mengde kafeer og spisesteder.

Antikvitetsforretninger, interiør og design i Haga

Holder du deg i bydelen Haga og området rundt Linnègatan med alle smågatene dukker det stadig opp små skatter av noen forretninger når en minst venter det. Langs Haga Nygata er det stort utvalg av antikvitetsbutikker, og er en ute etter interiør- og designforretninger ligger både Designtorget, Haga Hem, R.O.O.M. og Engelska Tapetmagasinet i og ved den trivelige Vallgatan innenfor vollgraven.

Juletid i Göteborg, Foto: Göran Assner

Treskofabrikk og second hand i Haga Nygata

Haga Trätoffelfabrik ligger i Haga Nygata 19, og her lar barna seg fascinere av treskoene som trylles frem på løpende bånd. Charlston Second Hand og Stiernglans er også morsomme forretninger og ligger i samme gate. Denne vakre gamle bydelen kan vise til brosteinsbelagte gater, og de som leter kan gjøre kupp på både kunsthåndverk, second hand og mote.

Linnéstaden med trendy småbutikker og sjarmerende konditorier

Bydelen Linné med den vakre Linnégatan og de kryssende Långgatorna er en trendy og samtidig litt bohem del av Gøteborg. Her fins det spisesteder med alskens nasjonaliteter, kafeer, barer og et knippe flotte gourmetrestauranter side om side. Antikvitetsforretninger fins det mange av, og spesielt Andra Långgatan fascinerer med sin spennende miks av butikker, sjarm og atmosfære. Ikke gå glipp av konditoriene som ligger som perler på en snor bortover – Gøteborg er en urban by i bevegelse som øser tips om nye trender og smaker sjenerøst over gjestene sine.

Sentrumsshopping i Gøteborg

Sammenlignet med Oslo har Gøteborg et fantastisk utvalg av designklær og spesialforretninger i alle kategorier. Et av byens hovedstrøk for nettopp shopping er rundt kjøpesenteret Nordstan ved sentralbanestasjonen og gågatene Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan.

Nordstan er et av Sveriges største shoppingsenter og rommer 180 forretninger med både svensk design og internasjonale merker. Her arrangeres det ofte håndtverksutstillinger, moteshow og andre aktiviteter også. Rett utenfor senteret fins det massevis av trivelige smågater som rommer forretninger i alle kategorier.

En liten bit byhistorikk fås selvsagt på kjøpet for dem som rusler rundt i sentrumsgatene og kvartalene rundt. Kronhusbodarna ligger i Kronhusgatan og rommer håndverksboder og glassblåsere.

Og til slutt, etter en stunds shopping, er det mat som er i fokus. Stora Saluhallen ligger på Kungstorget, og er en opplevelse for alle som er det minste opptatt av mat, råvarer og matkultur. For barnas del er det et must å stikke innom Flickorna Kanold Choklad – de har nemlig sin egen sjokoladeproduksjon inne i Saluhallen.

Les mer om shopping i Gøteborg på goteborg.com her

Katso myös: