Saaristolaivat

Kerro kaverille:

Ruotsalaisilla on erityisen huolehtivainen ja ylpeä suhde luontoonsa ja kauniiseen saaristoonsa. Luonto, kulttuuriarvot ja vaihtelevat maisemat tekevät ulkoilmaaktiviteeteista hauskoja ja virkistäviä. Saaristomaisemaan pääsee tutustumaan saaristolaivojen kyydissä.

TUKHOLMAN SAARISTO

Tukholman saaristoon, joka koostuu yli 20 000 saaresta, voi tutustua joko perinteisellä saaristolaivalla tai moderneilla aluksilla. Yksi tapa tutustua saaristoon on hankkia 5-päivän saaristopassi, "Båtluffarkortet", joka oikeuttaa laivamatkoihin rajoituksetta koko saaristossa. Kortin voi ostaa Sergelin torilla sijaitsevasta Stockholm Visitor Centeristä.

Matkan varrella saaristossa voi yöpyä jossakin lukuisista aamiaismajoituksista, hostelleista tai hotelleista.

Lue lisää täältä.

LAUTTAYHTEYS VIKINGE LINEN TERMINAALISTA DJURGÅRDENIIN JA NYBROPLANILLE

M/S Emelie liikennöi Viking Linen terminaalilta Djurgårdeniin tai keskustaan Nybroplanille vuoden jokaisena päivänä välillä Hammarby sjöstad - Masthamnen - Djurgården - Nybroplan. Lautta-aikataulu on sovitettu yhteen Viking Linen laiva-aikatulujen kanssa. Katso aikataulut ja reitti (ruotsiksi)

VENEET/VENEIDEN VUOKRAUS

RTC Båtkontakten AB
Bullandö Marina
SE-139 56 Värmdö
puh. +46 8 57 14 52 30
N. 500 erikokoista venettä vuokrattavana. Tukholman saaristo, Länsirannikko, Itärannikko, Etelärannikko. Vuokrataan kuljettajalla tai ilman.

LÄNSIRANNIKON SAARISTO

Matka Göteborgin edustan saaristoon on elämys. Vrångö, Brännö, Styrsö, Vargö ja muut saaret ovat kaikki omalla tavallaan viehättäviä. Etelässä kaikki saaret ovat autottomia ja niiltä löytää kauniita kalastajakyliä ja ihania kallioita auringonottoa varten. Pohjoiseen saaristoon kuuluvat Hönö, Öckerö ja Björkö, joille pääsee autolautalla Torslandasta.

Lisätietoja rannikosta ja rannikon liikenteestä saat Göteborgin matkailusivuilta sekä Västtrafiken-joukkoliikennesivuilta.

"Tidpunkten" -puhelinneuvonta puh. +46 771 41 43 00

VENEET/VENEIDEN VUOKRAUS

Sjösportskolan AB
Pejlingsgatan 13
SE-426 76 Västra Frölunda, Sweden
puh. +46 31 29 20 30
info@sjosportskolan.se

Veneiden vuokraukseen ja veneilyopetukseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa laajan kirjon palveluita. Erikokoisia, hyvinvarusteltuja ja huolellisesti huollettuja veneitä.

ÖÖLANTI JA GOTLANTI

Lähempänä Ruotsin rannikkoa sijiatseva Öölannin saari tarjoaa monta mielenkiintoista tutustumiskohdetta ja ainutlaatuisia luonnonnähtävyyksiä. Saari on helposti saavutettavissa mantereelta autolla yhtä Euroopan pisintä siltaa pitkin. Öölantiin voi myös matkustaa Ölandsfärjanin M/S Solsundilla, joka liikennöi Oskarshamnista Byxelkrokiin. Laiva kuljettaa myös henkilöautoja, matka-aika 2 h 20 min.

Gotlanti sijaitsee keskellä Itämerta, n. 90 km Ruotsin rannikon ulkopuolella. Nykyään Gotlanti houkuttelee matkailijoita eri puolilta maailmaa, ja koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa matkustaa saarelle. Gotlantiin pääsee laivalla, lentäen tai omalla veneella. Destination Gotlandin autolautat liikennöivät Ruotsin mantereelta linjoilla Nynäshamn-Visby ja Oskarshamn-Visby. Kesäaikaan liikennöidään myös Öölannin pohjoisosasta linjalla Grankullavik-Visby.

Katso myös: