Ruotsin Lappi - luonnollista kauneutta Euroopan huipulla

Kerro kaverille:

Missä voi olla talvella -40 C ja kesällä +30 C? Mikä on Euroopan viimeinen erämaa ja koti saamelaisille, Euroopan ainoalle alkuperäiskansalle? Vastaus on Ruotsin Lappi. Täällä, kuten Suomenkin puolella, voit nähdä revontulia ja keskiyön auringon.

REVONTULET

Abiskon kansallispuistossa sijaitseva Aurora Sky Station on rakennettu yksinomaan revontulten, luonnon suurimman valoshown, havainnointia varten. Koska alueella on käytännössä aina pilvetöntä, se sopii mainiosti tarkoitukseensa. Kun vierailet Abisko Mountain Stationilla, hyppää Aurora Sky Stationille vievään tuolihissiin, nauti gourmet-illallinen ja ihaile yhtä maailman suurenmoisimmista showesityksistä.

KESKIYÖN AURINKO

Keskikesällä voit nauttia päivänvalosta läpi yön. Suksittele tiesi kesään saakka eksoottisen kaukaisessa Riksgränsenissä. Tai pelaa golfia 24/7. Joessa Skellefteån voit kalastaa niin lohta kuin taimenta. Ja Uumajassa voit nauttia pyöräilystä, melonnasta, veneilystä tai vaikkapa kiipeilystä.

MIKÄÄN VUORI EI OLE LIIAN KORKEA KIIVETTÄVÄKSI

Vuorikiipeilijät ja retkeilijät arvostavat Ruotsin Lapin tärkeimpiä vuoristokohteita, kuten Abiskoa, Björklideniä ja Riksgränseniä. Toinen retkeilijöiden ja seikkailijoiden suosima alue on jylhä Kebnekaise, Ruotsin korkein vuori.

NÄE, KOE JA TAPAA

Tekemistä löytyy ympäri vuoden. Tarjolla on retkeilyä, laskettelua, murtomaahiihtoa, kalastusta, melontaa ja koskenlaskua, kiipeilyä, moottorikelkkailua, pyöräilyä, koiravaljakko- ja poroajeluja sekä matkoja jäänmurtajalla. Voit myös tavata saamelaisia ja tutustua heidän ainutlaatuiseen kulttuuriinsa, käsitöihinsä ja perinteisiinsä. Voit jopa nauttia illallisen jäällä Pohjanlahden kaupungissa Luulajassa.

ERILAISIA HOTELLEJA

Pohjois-Ruotsin maailmankuulussa Icehotellissa voit nauttia ruoan jäälautaselta, juoda jäälaseista ja nukkua -5 C -asteisessa, jäästä ja lumesta veistetyssä hotellissa. Vaihtoehtoisesti voit viettää yösi Treehotelissa, joka nimensä mukaisesti sijaitsee Luleån metsissä. Hotelli koostuu korkeatasoisista puutaloista, joista mainittakoon UFO, Room with a view, Mirrorcube, Tree Sauna ja Bird’s Nest.

Katso myös: