Ruotsiin

Moottorikelkkailemaan

Kerro kaverille:

Tarjolla on monenlaisia retkiä. Voit lähteä napapiirisafarille, vaativalle maastosafarille tai osallistua perheystävälliseen retkeen tukevammalla ajoneuvolla.

Mitä on sitten odotettavissa? Moottorikelkkasafarielämys voi olla räätälöity eri tavoin; sen aikana voit syödä erämaalounasta tai päivällistä saamelaiskodassa, pilkkiä, saunoa, kylpeä lämminvesitynnyrissä, pitää taukoa vuoristomajoissa tai erätulilla. Voit ajaa myös autolla, mönkijällä tai maastopyörällä jäällä. Moottorikelkan ajamiseen edellytetään ajokorttia ja vähintään 16 vuoden ikää. Sitä nuoremmat pääsevät kyytiläisen paikalle.

Jotkut retket sopivat aloittelijoille, mutta jos on kyse pidemmälle retkelle tai vuoristoon suuntautuvista moottorikelkkasafareista sinulla on oltava hyvä fyysinen kunto ja jonkin verran kokemusta. Björklidenistä lähtevällä ja Låktatjåkkon tunturiasemalle suuntautuvalla retkellä pääset maistamaan kuuluisaa Låktan vohvelia. Camp Ripanissa, Kiirunassa moottorikelkkasafarille voi lähteä revontulien katselu mielessä.

Myös Hemavan Tärnabyssä on lukuisia moottorikelkkavuokraukseen ja -retkiin erikoistuneita yrityksiä. Retken voi siis tehdä joko opastetusti tai ominpäin, jos kokemusta riittää.

Pikku vinkki ennen matkaa? Tarvitset hyvän lämpökerraston! Ja muista ottaa mukaan myös uimapukusi tynnyrikylpyä ja saunomista varten, sillä siitä et halua jäädä paitsi!

Katso myös:


Saattaisit pitää myös näistä: