Ruotsissa on satoja retkeilymajoja ja leirintäalueita.

Retkeilymajat ja leirintäalueet Ruotsissa

Kerro kaverille:

Ruotsin retkeilymajat (ruotsiksi vandrarhem) tarjoavat kaikenikäisille matkailijoille erinomaisia ja edullisia majoituspalveluja ympäri maata. Jotkut leirintäalueet tarjoavat myös retkeilymajamajoitusta.

RETKEILYMAJAT

Ruotsin retkeilymajoista noin neljää sataa ylläpitää STF, Svenska Turistföreningen. Yöpyjien ei tarvitse olla kansainvälisen retkeilymajajärjestön (IYHF) jäseniä, mutta jäsenet saavat alennusta majoitushinnoista. Aamiaispalvelu on saatavilla useimmissa kohteissa, mutta ei kaikissa. Varmista kohteen lisätiedot, kun varaat matkasi, tai ennen saapumista retkeilymajaan.

Retkeilymajan vierailla on kaikissa kohteissa mahdollisuus itse valmistaa ruokaa ilman lisähintaa. Keittiöiden varustetasot vaihtelevat. Vuodevaatteet, pyyhkeet tai siivous eivät kuulu majoitushintaan. Voit aina vuokrata tai ostaa pyyhkeitä tai lakanoita retkeilymajasta, jollet ota omiasi mukaan. Kaikkien yöpyjien on aina syytä siivota huoneensa seuraavien vieraiden mukavuutta ajatellen. Siivouksen voit useissa paikoissa ostaa lisäpalveluna pientä korvausta vastaan.

Majoituksen hinta STF:n retkeilymajoissa vaihtelee, ja jäsenhinnat ovat edullisia. Jossain kohteissa tarjolla on myös hotellitason majoitusta. Tarkista jäsenyys- ja yöpymishinnat ennen matkaanlähtöä.

SVIF-järjestöön kuuluu puolestaan yli 150 riippumatonta ruotsalaista retkeilymajaa ja hostellia. Tämänkin järjestön tarjontaan kannattaa tutustua ennen matkaa.

LEIRINTÄALUEET

Ruotsin SCR:llä (SCR Svensk Camping) on jäsenenä noin 450 leirintäaluetta, joissa on yli 75 000 leirintäpaikkaa ja yli 9 000 mökkiä. Majoittuaksesi leirintäalueelle Ruotsissa tarvitset kortin nimeltä Camping Key Europe. Kortin voi ostaa internetistä osoitteesta www.camping.se tai SCR-piiriin kuuluvalta leirintäalueelta. Kortti on voimassa kuluvan vuoden loppuun. Korttiin sisältyy myös useita muita etuja. Jotkut ruotsalaiset leirintäalueet hyväksyvät myös Camping Card International- eli CCI-kortin.

Lomalle luonnon helmaan, Kuva: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Monet Ruotsin leirintäalueista ovat avoinna ympäri vuoden. Tarjolla on monenlaisia mökkejä, yksinkertaisista leirintämökeistä luksusmökkeihin, ja jotkut leirintäalueet tarjoavat myös retkeilymajamajoitusta.

Katso myös: