Ratsastusloma Ruotsissa

Kerro kaverille:

Ruotsissa on pitkät perinteet hevosten korkealaatuisessa hoidossa ja kasvatuksessa. Tarkat säännökset takaavat eläinten hyvinvoinnin ja luovat hyvän elämän edellytykset sekä hevosille että niiden parissa viihtyville.

MINNE SUUNNATA?

Ruotsissa riittää vaihtoehtoja – onhan maa 1 600 kilometriä pitkä! Monipuolista hevosmatkailua voit harrastaa niin keskiyön auringon paisteessa napapiirillä kuin maastoreiteillä neitseellisissä Keski-Ruotsin metsissä. Voit suunnistaa hevosinesi (vertauskuvallisesti tai kirjaimellisesti!) etelän metsissä tai ravata rantoja pitkin.

SUKUTAULUT SEINÄLLE

Ruotsissa on kaksi omaa hevosrotua: pohjoisruotsinhevonen ja gotlanninruss, joka tunnetaan myös nimillä russ-poni ja gotlanninponi. Näistä ensimmäinen on loistava, maastoon tottunut ja tasaluontoinen rotu, jälkimmäinen puolestaan nopea, monipuolinen ja lapsirakas poni Gotlannin saaren metsäisiltä nummilta. Ruotsissa suosittu hevosrotu on myös sitkeä islanninponi, joka on luonteeltaan sävyisä ja innokas. Jos haluat pidellä ohjaksista vauhdin huumassa, nouse vaunuun, jota vetävät puoliveriset ruotsalaiset hevoset!

VILLEJÄ SEIKKAILUJA

Ruotsissa kannattaa kokeilla ratsastusseikkailua luonnossa. Tai mikä ettei yhdistää ratsastusta työlomaan tilalla. Voit myös kokea keskiaikaisen ratsastuksen taikaa, pohjoismaista ritariratsastusta, metsästystä hevosen selässä tai poropajelua Ruotsin Lapissa.

Haluatko mieluummin seurata menoa katsomosta? Hevosihmiset kokoontuvat seuraaviin kansainvälisiin tapahtumiin Ruotsissa:

Gothenburg Horse Show Göteborgin Scandinaviumissa ja Tukholman Sweden International Horse Show paikassa Friends-areenalla. Kolmas mielenkiintoinen tapahtuma on Falsterbo Horse Show Skoonen Falsterbossa.

Katso myös: