Puhelin, WiFi sekä postipalvelut

Kerro kaverille:

POSTI

Postimerkkejä myydään sinikeltaisella postin kyltillä varustetuissa kioskeissa (tavallisesti Pressbyrån, ICA, OK Q8 ja 7-Eleven) sekä useimmissa lehtikioskeissa.

RUOTSIN SUUNTANUMERO

Ruotsin suuntanumero on 46. Soittaessasi Suomesta Ruotsiin valitse 00 46, sen jälkeen suuntanumero (jätä ensimmäinen nolla suuntanumerosta pois) ja sitten vastaanottajan numero.
Matkapuhelimesta soittaessasi riittää että valitset +46, jonka jälkeen suuntanumero ilman ensimmäistä nollaa ja sitten vastaanottajan numero.
Soittaessasi Ruotsista ulkomaille, valitse 00 ja maannumero, sen jälkeen suuntanumero (ilman ensimmäistä nollaa) ja puhelinnumero. Esimerkiksi Helsinkiin kiinteään lankapuhelimeen soitat Ruotsista 00 358 9 ja puhelinnumero.

PUHELIMET JA WIFI

Tarkista ennen Ruotsin-matkaasi operaattoriltasi tarkat puheluiden ja tiedonsiirron hinnat, sillä ne vaihtelevat liittymän mukaan. Hyvä vinkki on tallentaa suosikkinumerot etukäteen kansainväliseen muotoon, esim. +358 (kun on kyseessä soitto suomalaiseen numeroon), suuntanumero ilman ensimmäistä nollaa ja sitten itse puhelinnumero.

Jos käytät internetiä kännykän tai kannettavan tietokoneen kautta, kannattaa varmistaa, tarjoaako hotelli langatonta yhteyttä operaattorin kautta. Näin voit käyttää yhteyttä myös silloin, kun et ole hotellissa paikan päällä. Toinen vaihtoehto surffata edullisesti kaupungilla on hyödyntää wifi-hotspoteja esimerkiksi kahviloissa. Myös monet ravintolat tarjoavat asiakkaidensa käyttöön ilmaisen wifin.

Katso myös: