Haluatko valmistaa aamupalan itse vai nauttia aamiaismajoituksen tarjoiluista?

Mökit ja B&B Ruotsissa

Kerro kaverille:

Kesämökit (ruotsiksi stuga, sommarstuga) ovat kaupunkilaisille rakkaita lomanviettopaikkoja, aivan kuten Suomessa. Vuokraa oma mökki Ruotsin-lomallasi tai rentoudu aamiaismajoituksessa.

VUOKRAA MÖKKI

Ruotsi on erilaisten kesämökkien ja vaihtelevien maisemien luvattu maa. Voit vuokrata mökin mökkikylästä, esimerkiksi läheltä keskiaikaisen Visbyn kaupungin vilinää, tai olla omissa oloissasi Smoolannin metsissä. Kun tiedät suurin piirtein minne lomallasi suuntaat, voit selvittää paikallista mökkitarjontaa joko erilaisten hakusivujen tai paikallisen matkailuneuvonnan kautta.

Mökkien varustelutaso vaihtelee, aivan kuten Suomessa. Useimmiten vuokra on alhaisempi, jos voit varata mökin hyvissä ajoin tai ottaa mukaan kaikki tarvittavat vuodevaatteet ym.

AAMIAISMAJOITUS B&B

Aamiaismajoitus ja maatilamatkailu on erittäin suosittua Ruotsissa, ja kohteita löytyy satoja ympäri maata. Maistele paikallisia erikoisherkkuja, tutustu lähiseutuun ja nauti rauhallisesta ja antoisasta lomasta.

Kesällä syödään ulkona, Kuva: Christofer Dracke/imagebank.sweden.se

Maaseudulla ajellessa näkee usein kyltin "Rum", joka tarkoittaa vapaata huonetta. Tuolloin hinta ei yleensä sisällä aamiaista, mutta usein huoneen yhteydessä on kuitenkin ruoanlaittomahdollisuus. Jos näet kyltin, etkä ole varannut yöpymistä etukäteen, aja rohkeasti pihaan ja kysy onko huone vapaa.

B&B-paikkoja löytyy myös useista kaupungeista, jotka ovat turistien suosiossa. Löydät paikat helpoiten hakemalla internetistä hakusanoilla B&B ja kaupunki/kohde, minne olet matkalla. Jotkut ruotsalaiset vuokraavat koko huoneistonsa, jos ovat esimerkiksi matkoilla tai kesämökillään, joten suuremmatkin seurueet saattavat löytää edullisen majoituksen kaupungeista. Näissä tapauksissa aamiainen sisältyy harvemmin hintaan, mutta ruoanlaittomahdollisuudet ja varustelutaso ovat mainiot.

Katso myös: