20.-22. tammikuuta 2017

Ruotsin kohteet matkamessuilla

Kerro kaverille:

20.-22. tammikuuta Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä matkamessuilla voi Ruotsin osastolla 6a50 poimia vinkit länsinaapurin lomatarjonnasta.

Ruotsin osastolta 6a50 löydät otteen Tukholman mielenkiintoisesta museotarjonnasta ja voit tutustua lukuisiin muihin Ruotsin suosikkikohteisiin pohjoisesta etelään. Lomailijat Tukholmaan vie Viking Line ja perheen pienimmät pääsevätkin halaamaan laivakissa Ville Vikingin ja nauttimaan kissan tanssishowsta.

NÄYTTEILLEASETTAJAT

Vasamuseet
Djurgårdenin saarella sijaitsevassa Vasa-museossa esillä oleva Vasa-laiva on yksi Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä. Upea laiva rakennettiin 1600-luvulla kuningas Kustaa II Adolfin käskystä, mutta upposi jo neitsytmatkallaan vuonna 1628.

Nordiska museet
Ruotsin kulttuurihistoriaan keskittyvän Nordiska museetin näyttelyt esittelevät ruotsalaisia trendejä ja perinteitä aina 1600-luvulta nykypäivään. Museossa voit tutustua muun muassa ruotsalaiseen kansantaiteeseen, saamelaiskulttuuriin, ruotsalaiseen muotiin sekä koruihin ja sisustustyyliin. Jo museorakennus itsessään on näkemisen arvoinen.

Skansen
Vierailu Skansenilla on matka ajassa taaksepäin. Vuonna 1891 perustettu Skansen on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo, jossa vierailijat voivat tutustua Ruotsin historiaan sekä sisällä rakennuksissa että niiden ympäristössä.

Abba the museum
ABBA-museo johdattelee kävijän unohtumattomalle musiikkimatkalle Bennyn, Fridan, Agnethan ja Björnin tahdissa. Interaktiivisessa museossa pääset muun muassa lavalle laulamaan Abban kanssa yhtyeen viidentenä jäsenenä.

Destination Södertälje
Södertäljen kaupunki, noin 35 km Tukholmasta etelään, on mahtava koko perheen retkikohde. Monet nähtävyydet kutittelevat uteliaisuutta ja houkuttelevat kaikenikäisiä oppimaan lisää. Päivä tai kaksi hurahtaa helposti tieteen, tekniikan, historian, eläimien ja luonnon parissa.

Tom Tits Experiment
Ruotsin suurin tiedekeskus Tom Tits Experiment tarjoaa tiedonjanoisille hauskan ja luovan ympäristön, jossa tutustua tieteen maailmaan. Vanhan tehtaan neljään kerrokseen rakennetuissa näyttelyissä oppimisen ilo tarttuu helposti myös aikuisiin.

Two Countries - One Natural Heritage
Vaasan rannikko ja Ruotsin Korkearannikko muodostavat ainutlaatuisen luontokohteen, joka on myös yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Hapansilakan kotiseutu Korkearannikko tarjoaa erinomaiset puitteet luontolomalle, purjehdukseen tai perhelomaan lasten kanssa.

Kolmården
Lasten kesän kohokohta on vierailu Kolmårdenin eläintarhassa ja huvipuistossa, jossa vierähtää helposti päivä jos toinenkin. Joko olet käynyt vierailulla uudessa Bamse-nallen maailmassa? Entä oletko uskaltautunut hurjan vuoristoradan kyytiin?

Gröna Lund
Päivä huvipuistossa Tukholmassa on ikimuistoinen ja laitteissa huvittelun lisäksi voit nauttia alueen ravintola- ja konserttitarjonnasta.

Björkliden
Ruotsin Lapin yötön yö ja Björklidenin jylhät maisemat vaellusreitteineen kutsuvat kesällä patikoimaan. Vapaalaskijoille ja retkihiihtäjille tämä Ruotsin Lapin kohde tarjoaa lunta ja tunturitunnelmaa aina toukokuuhun saakka.

Riksgränsen
Ruotsin Lapin pohjoisin hiihtokeskus Riksgränsen on vapaalaskijan unelmakohde, jossa puuterilunta riittää parhaimmillaan aina juhannukseen saakka.

Gotland
Lomasaari Gotlanti ja sen keskiaikainen kaupunki Visby eivät jätä ketään kylmäksi. Elokuiset Keskiaikaviikot ovat jokavuotinen suurtapahtuma, mutta Visbyn ruusukujilta voi poiketa myös lukuisiin viehättäviin pikkukahviloihin ja putiikkeihin. Ota vuokra-auto tai polkupyörä alle ja tutustu myös Gotlannin maaseudun ihmeelliseen luontoon.

Visit Stockholm
Milloin viimeksi kävit Tukholmassa? Mitä jos ensi kerralla viipyisit pidempään? Tukholman vuosi 2017 on täynnä mielenkiintoisia konsertteja, festivaaleja ja kulttuuritapahtumia. Tai mitä jos tutustuisit seuraavalla reissullasi uuteen kaupunginosaan? Löydät uusia puolia Tukholmasta osoitteessa Tukholma.fi.

Viking Line
Pakene arkea Punaisille laivoille ja lähde risteilylle Tukholmaan. Kysy tarjouksia ja vinkkejä Viking Linen pisteeltä Ruotsin osastolla.

KILPAILUT

Arvomme messuilla joka päivä lippuja Abba-museoon. Tule ja osallistu!
Voit myös osallistua kotisivuillamme järjestettävään kilpailuun. Osallistu kilpailuun täällä.

TERVETULOA FIKALLE

Tule nauttimaan osastollemme pullakahvit eli ruotsalaisittain fika Viking Linen tarjoamana. Kahvipannu on kuumana tasatunnein perjantaista lauantaihin, tarkemmat kellonajat löydät ohesta.

Fika-ajat tasatunnein seuraavasti:
Perjantaina 20.1. klo 14-18
Lauantaina 21.1. klo 11-17
Sunnuntaina 22.1. klo 11-17