Liitynnät tärkeimmille lentokentille

Kerro kaverille:

Swedavian verkkosivuilla kaikki Ruotsin lentokentät on esitelty erikseen. Sivuilta löytyvät kenttien yhteystiedot, etäisyydet lähimpään kaupunkiin, tietoa julkisesta liikenteestä, autonvuokrauksesta sekä paikoituksesta. Alla lisätietoa yleisimmistä liitynnöistä.

Tältä sivulta löydät tietoa tärkeimpien lentokenttien liitynnöistä. Lisätietoja muista lentokentistä Swedavian sivuilta.

MATKA TUKHOLMAN LENTOKENTILLE / LENTOKENTILTÄ

ARLANDA

Arlanda Express liikennöi Tukholman keskustan ja Arlandan lentoaseman välillä. Matka kestää vain 20 minuuttia ja junia lähtee noin 15 minutin välein päiväsaikaan. Menolipun hinta on aikuiselta 280 SEK (tarkasta hinnat sivulta www.arlandaexpress.com - myös kausitarjouksia!). Paljon erilaisia alennuksia eri ikäryhmille ja seurueille. 0-7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Jos matkustat usein, kannattaa ostaa sarjalippu.
Lippuja voi ostaa lipputoimistoista ja lippuautomaateista asemalla, junassa ostettavista lipuista peritään lisämaksu (paitsi sarjalipuista). Internetin kautta ostettuna lipun voi ostaa erikoishintaan.

Myös kauko- ja seutujunat liikennöivät tiheästi Arlandan lentoasemalle. Esimerkiksi Uppsalaan menee junia Arlandan kautta arkisin noin puolen tunnin välein (lentokentälle oma lippuhinta).

Bussit liikennöivät Arlandan lentoaseman ja Tukholman keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevan terminaalin (Cityterminalen) välillä noin 10 minuutin välein päiväsaikaan. Yöliikenteen aikataulu on sovitettu lentojen lähtö- ja saapumisaikojen mukaan. Matka kestää n. 45 minuuttia. Lapset (0-16-vuotiaat) matkustavat aikuisen kanssa ilmaiseksi. Internetin kautta voi ostaa lipun erikoishintaan.

Uppsalan keskusrautatieaseman ja Arlandan välillä liikennöi busseja säännöllisesti. Matka kestää n. 40 min. Uppsalaan pääset myös junalla Arlandasta (regionaltåg tai Upptåget). Näiden hinnat ovat joitain euroja kalliimmat bussiin verrattuna, mutta toisaalta niiden kulkuun eivät vaikuta E4-tien ruuhkahuiput.

Useat taksiyritykset liikennöivät Tukholmassa ja niiden taksat voivat vaihdella. Huomioithan, että Arlandan lentokentältä ja lentokentälle sovelletaan kiinteitä taksoja, jotka vaihtelevat 395 ja 599 SEKin välillä (noin 38 - 57 €). Varmista aina taksa ennen lähtöä ja suosi isompia taksiyrityksiä. Isoimpien yritysten takseissa on aina kuljettajan nimi ja id-kortti etuikkunassa.

Flygtaxi varataan samalla lentomatkan kanssa. Matka voidaan myös ostaa "Flygtaxi"-tiskiltä terminaaleissa 2, 4 ja 5.
Useimmilla kotimaan lentokentillä Ruotsissa on lentokenttätaksit. Lentokenttätakseilla on kiinteät taksat useimpiin osoitteisiin ja taksin voi jakaa muiden matkustajien kanssa mikäli haluaa alentaa kustannuksia. Lentokenttätaksin voi varata koko Ruotsissa numerosta +46 (0)8 120 920 00.

Jos matkustat Arlandaan jostain Tukholman pohjoispuolen lähiöstä (esim. Kista tai Täby), kannattaa tarkastaa julkisen liikenteen mahdollisuudet, sillä edullinen ja nopea tapa matkustaa Arlandaan pohjoispuolen lähiöistä on ottaa bussi Märstan asemalta (jonne vie paikallisjuna Tukholmasta): SL-bussi 583. Tämän paikallisliikenteen bussin reitille ei ruuhkia osu, matka kestää noin vartin terminaalin ovelle, ja bussissa käy paikallisjunaan ostamasi lippu.

BROMMA

Bromma on Tukholman kaupunkilentokenttä ja nopein reitti Ruotsin pääkaupunkiin. Lentokenttäbussi Bromman lentokentälle on suoralinja, joka lähtee Tukholman Keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevasta Cityterminaalista. Menolipun hinta noin 79 SEK (noin 7,50 €). Internetistä voi varata lipun edullisempaan hintaan.
Bromman lentokentälle pääsee myös SL-paikallisliikenteen bussilla. Huomioithan, että tähän bussiin sinun pitää ostaa lippu etukäteen esimerkiksi Pressbyråsta. Lisätietoja SL:n kotisivuilla.

SKAVSTA

Skavstan lentoaseman ja Tukholman keskusrautatieaseman yhteydessä sijaitsevan terminaalin (Cityterminalen) välillä liikennöi busseja. Matka kestää noin 1 h 20 minuuttia, ja aikataulu on sovitettu lentojen lähtö- ja saapumisaikojen mukaan.

GÖTEBORGIN LENTOKENTTIEN LIITTYMÄT

LANDVETTER

Landvetterin lentoaseman ja Göteborgin keskusrautatieaseman (Nils Ericson Terminalen) välillä liikennöi busseja kolme kertaa tunnissa. Bussit ajavat messukeskuksen ohi.
Matka kestää noin 30 min ja maksaa 80 SEK (noin 8 €) aikuisilta ja 55 SEK (noin 5 €) 8–17-vuotiailta lapsilta.

GÖTEBORG CITY AIRPORT

Göteborg City Airport -lentoaseman ja Göteborgin keskusrautatieaseman (Nils Ericson terminalen) välillä liikennöi busseja, ja aikataulu on sovitettu lentojen lähtö- ja saapumisaikojen mukaan. Matka kestää noin 30 min ja maksaa aikuisilta 60 SEK (noin 6 €).

Useat taksiyritykset liikennöivät Göteborgissa ja niiden taksat voivat vaihdella. Suosittelemme isoimpia yrityksiä, joista muutamat on lueteltu alla. Huomioithan, että Landvetterin lentokentältä ja lentokentälle sovelletaan kiinteitä taksoja, joka on n. 282-440 SEK (noin 27-42 €). Varmista aina taksa ennen lähtöä.

MALMÖN LENTOKENTÄN LIITTYMÄT

STURUP

Sturupin lentoasemalta liikennöi busseja Malmön ja Lundin keskusrautatieasemille kerran tai kahdesti tunnissa. Matka kestää 45 minuuttia Malmöhön ja 60 minuuttia Lundiin. Menolipun hinta on aikuisilta 109 SEK (noin 12 €). Opiskelijoilta (joilla voimassa oleva opiskelijakortti: CSN, SFS tai ISIC) ja eläkeläisiltä 89 SEK (noin 10 €). Aikuisen seurassa alle 16-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi. Internetistä ostaessa lipun voi saada erikoishintaan.

Takseja on heti terminaalin ulkopuolella. Varmista aina matkan hinta etukäteen. Lentokentälle liikennöivät taksiyritykset ovat sopineet kiinteistä hinnoista Malmöhön ja Lundiin sekä myös muille paikkakunnille. Hinnat alkaen 318 SEK (noin 30 €) lentokentältä Malmön keskustaan.

Lentokenttätakseilla on kiinteät taksat useimpiin osoitteisiin ja taksin voi jakaa muiden matkustajien kanssa mikäli haluaa alentaa kustannuksia. Lentokenttätaksin voi varata koko Ruotsissa numerosta +46 (0)8 120 920 00.

KÖÖPENHAMINAN LENTOKENTÄN LIITTYMÄT

KASTRUP (TANSKA)

Kööpenhaminan lentoasemalta kulkee pikajunia 20 minuutin välein Juutinrauman sillan kautta Malmön keskusrautatieasemalle ja muille paikkakunnille Ruotsissa. Matka Malmöhön kestää 24 minuuttia. Menolippu maksaa 115 SEK aikuisilta (noin 11 €), 53 SEK lapsilta (noin 5 €), perhelippu 189 SEK (noin 18 €).

Huomioi matkallasi bussien maksutapa: Kesäkuusta 2011 lähtien ei käteinen ole enää kelvannut busseissa maksuvälineenä. Jos matkustat Skånessa tai Tanskassa, sinun tulee siis ostaa lippusi etukäteen.

HUOM: Tarkista aina hinnat, tarjoukset, aikataulut ja mahdolliset poikkeukset liikennejärjestelyihin ennen matkaa tekstissä esiteltyjen yritysten kotisivuilta. Vaikka VisitSweden on tarkistanut tiedot mahdollisimman huolellisesti, tiedot, hinnat ja yksityiskohdat voivat muuttua, eikä VisitSweden vastaa virheistä tai puutteista tiedoissa.

Katso myös: