Laskiaispulla

Kerro kaverille:

Laskiaispullat (ruotsiksi semlor) nautitaan Ruotsissa mantelimassatäytteisinä. Leivos maustetaan kardemummalla ja sen viimeistelevä kermavaahto ripauksella vaniljaa. Laskiaispullan suosio on niin suuri, että niitä saa kahviloista ja leipomoista kautta maan hyvissä ajoin ennen laskiaista ja sen jälkeen – jotkut ruotsalaiset nauttivat näistä ihanuuksista aina joulusta pääsiäiseen saakka!

EI PELKÄSTÄÄN LASKIAISTIISTAINA

Tämä pullaherkku nautitaan useimmiten laskiaistiistaina, mutta jotkut aloittavat herkuttelun heti vuodenvaihteen jälkeen, kun kahviloiden ja konditorioiden vitriinit alkavat pursuilla toinen toistaan herkullisemman näköisistä semloista.

Vuoden 2015 ehdoton hitti oli Tössebagerietin innovaatio laskiaiswrap, joka löytyy edelleen leipomon valikoimista aina uudesta vuodesta pääsiäiseen asti. Vuoden 2017 puhutuin laskiaisherkku Thimons Konditorin valmistama "princess-semla". Tässä herkussa yhdistyvät perinteinen prinsessaleivos sekä laskiaispulla. Täytteenä tietenkin sekä vadelmahilloa että mantelimassaa.

NÄIN SE KÄY

Aloita ylhäältä: käytä laskiaispullan ”hattua” mantelimassan lusikoimiseen. Syö sitten loput. Jos haluat hienostella, käytä leivoshaarukkaa. Jos otat rennommin, ota (kahvi)lusikka kauniiseen käteen. Jos haluat nauttia pullasta kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, tilaa lautasellinen lämmitettyä maitoa ja laita pulla sen keskelle ennen lusikoinnin aloittamista. Kaikki keinot ovat sallittuja.

Katso myös: