Junamatkailu Ruotsissa

Kerro kaverille:

Ruotsissa on helppoa ja nopeaa matkustaa junalla. Junissa on tarjolla niin ykkös- kuin kakkosluokan matkustusmukavuutta.

Ruotsin rautateillä liikennettä harjoittaa muutama suuri yhtiö: SJ, Tågkompaniet, Snälltåget ja Inlandsbanan. Yleistiedot junaliikenteestä, aikataulut ja hinnat löytyvät helposti Resrobot-palvelusta.

Ruotsissa on tehokas rautatieverkosto, joka kattaa koko maan. Matkustat joustavasti ja mukavasti Euroopan uudenaikaisimmissa junissa, joissa on sekä ensimmäinen että toinen luokka. Pidemmillä reiteillä tarjolla on lepo- ja makuuvaunuja. Toisen luokan lepovaunuja on monella linjalla, esim. Tukholma-Kiiruna-Narvik (Norja).

Pitkän matkan junissa on yleensä ravintolavaunu. Rautatieverkon jatkeena toimivat usein paikallisliikenteen linja-autot, joihin voi varata lipun junalipun oston yhteydessä.

SJ:n X2000 -luotijunat tarjoavat matkustusta 200 kilometrin tuntivauhdilla Ruotsin tärkeimpien liikennöintikohteiden välillä. X2000-junissa on erinomainen matkustusmukavuus, radio ja musiikkikanava kaikilla istuinpaikoilla. Business-luokassa hintaan sisältyy omalle paikalle tarjoiltu ateria, kakkosluokassa voi ruokailla ravintolavaunussa, jossa tarjolla on sekä lämpimiä että kylmiä annoksia. Huomaa, että SJ:n junissa matkustavilla tulee 12.12.2015 alkaen olla matkalippu jo ennen junaan astumista, sillä lipunmyynti junavanuissa loppuu kokonaan. Lipun voi ostaa SJ:n Min Resa -mobiilisovelluksen, kotisivujen tai asiakaspalvelun kautta.

JUNALIIKENNETTÄ HARJOITTAVIA YRITYKSIÄ RUOTSISSA

SJ AB (Valtion rautatiet)
SE-105 50 Stockholm
puh. +46 8 762 20 00
fax +46 8 762 24 24
info@sj.se

SNÄLLTÅGET
Operoi junia Tukholmasta ja Göteborgista Kiirunaan, Luulajaan, Uumajaan sekä Sundsvalliin. Junat ovat mukavia ja tarjoavat laajan kirjon palveluita ja mukavuuslisiä.

Snälltåget
puh. +46-771-26 00 00
snalltaget@snalltaget.se

INLANDSBANAN
Inlandsbanan on 1 300 km pitkä reitti joka halkoo Ruotsia Kristinehamnista keskellä Ruotsia Jällivaaraan (Gällivare) pohjoisessa. Inlandsbanan on yksityisomisteinen yhtiö joka liikennöi kesäaikaan. Junassa voi kuljettaa polkupyöriä.

Inlandsbanan AB
Box 561
SE-831 27 Östersund
puh. +46 63 19 44 00
fax +46 63 19 44 06
info@inlandsbanan.se

Katso myös: