Göteborgin kasvitieteellinen puutarha

Kerro kaverille:

Göteborgin kasvitieteellinen puutarha on 175 hehtaarin kokoinen alue, josta suurin osa on luonnonsuojelualuetta. Erilaisten puutarhojen runsaan 16 hehtaarin alueella kukoistaa noin 16 000 kasvilajia. Alue on hyvin suuri, joten älä stressaannu, ellet ehdi nähdä kaikkea!

Göteborgin kasvitieteellinen puutarha on erittäin mieluinen ja mielenkiintoinen päiväretkikohde kaikille. Puutarhan kauneus lumoaa kävijänsä – täällä tekee mieli kuiskata kuin kirkossa. Kasvitieteellinen puutarha eroaa muista metsiensä, metsäaukioidensa ja laajojen nurmikkoalueidensa ansiosta. Parempaa piknikpaikkaa tuskin löytää muualta!

MICHELIN-TÄHTIÄ

Tiesitkö, että myös puutarhat voivat ansaita Michelin-tähtiä? Puutarhan tähtikohteella Kivipuutarhalla on niitä jo kolme. Alue on jaettu kasvien maantieteellisten alueiden mukaan Amerikkaan, Eurooppaan ja Aasiaan. Voit nähdä noin 6000 kauniisti esillä olevaa kasvia aina alppitähdestä Himalajan kasveihin ja Amerikan lihansyöjäkasviin.

Muita puutarhan alueita ovat Japanilainen metsäaukio, Alppiruusujen laakso, Keittiöpuutarha, puulajien Arboretum sekä Kasvihuoneet. Yksi puutarhan työntekijöistä on matkustanut ympäri maailmaa valitsemassa itse tänne näitä kasveja, vierailijoiden iloksi. Vaikuttavaa, vai mitä?

Alueen muihin palveluihin kuuluu ravintola ja kahvila Botaniska Paviljongen, jossa voit nauttia lounasta, virvokkeita tai kahvia ja pullaa. Sieltä löytyy myös taidegalleria ja kauppa.

Göteborgin kasvitieteellinen puutarha on auki ympäri vuoden aamuyhdeksästä auringonlaskuun. Puutarhalle pääset bussilla, junalla tai autolla Göteborgin keskustasta.
Kasvipuutarhaan pääsy on ilmaista, mutta käytössä on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu 20 kruunua.

Katso myös: