Tukholman

ABBA-museo

Kerro kaverille:

Agnetha, Björn, Benny ja Anni-Frid olivat (ja ovat monille meistä edelleen) ABBA. Ruotsalainen tolppakenkiä ja kimaltelevia asuja käyttävä ryhmä heilautti popmusiikin mannerta vuosien 1972 ja 1983 välillä ja antoi meille ikivihreitä suosikkeja kuten Dancing Queen, Summernight City ja Knowing me, Knowing you. Vaikka ABBA-yhtye hajosi jo noin kolmekymmentä vuotta sitten, musiikki jatkaa menestyskulkuaan musikaalissa Mamma Mia! Se on kaikkien aikojen menestyksekkäin elokuvamusikaali. Lisäksi lähes 50 miljoonaa henkeä on nähnyt samannimisen musikaalituotannon. Nyt kun Tukholmassa on ABBA-museo, legenda elää ja voi hyvin jatkossakin!

ABBA-MUSEO

ABBA The Museum lanseeraa tänä keväänä suurimman uutuutensa sitten museon avautumisen toukokuussa 2013. Neljä tarkkaa silikonista valmistettua jäljennöstä kuvaavat ABBAn jäseniä Fridaa, Agnethaa, Björniä ja Bennyä pukeutuneena legendaarisiin, 70-luvun lopun lava-asuihin. Hahmojen valmistus kesti yli vuoden ajan ja niiden takana on taitava ruotsalainen maskeeraaja ja kuvanveistäjä Göran Lundström.

ABBA The Museum on pysyvä näyttely Tukholman Djurgårdenin Swedish Music Hall of Famessa. Miksi Djurgården? ABBA:n jäsenet halusivat itse, että museo sijaitsee juuri täällä. Djurgårdenille pääsee kävellen, bussilla tai raitiovaunulla keskustasta. Museo sijaitsee huvipuisto Gröna Lundin ja Liljevalchsin taidehallin välissä. Skansen ja Vasa-museo sijaitsevat vain viiden minuutin päässä.

Tukholma on museolle luontainen paikka siksi, että täällä yhtye levytti useimmat julkaisunsa ja täältä ryhmä ponkaisi myös maailmanmenestykseen.

MITÄ SIELLÄ ON?

ABBA-museon juuret ovat näyttelyssä ABBAWORLD, joka kiersi vuosien 2009 ja 2011 välillä kaupungit Budapest, London, Praha, Melbourne ja Sydney. Samasta tilasta museon kanssa löytyy nyt Swedish Music Hall of Fame ja History of Swedish Popular Music.

ABBA The Museum esittää modernisti ja interaktiivisesti lavavaatteita, muistoesineitä, konserttivalokuvia ja haastatteluja. Kun ostat pääsylipun, saat tunnisteen, joka luo alasivun museon kotisivulle. Kun jatkat museon sisälle, voit siellä laulaa ja tanssia ABBA-hologrammien kanssa ja heijastaa digitaalisen asun päällesi (kokeile vaikka Anni-Fridin tiikeriteemaa tai Agnetan kissatunikaa). Skannaamalla tunnisteesi voit halutessasi nauhoittaa elämyksen ja jakaa kokemuksesi, videot ja kuvat, sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa. Nauhoitteet pysyvät tallessa 30 päivän ajan, ja sen jälkeen ne poistetaan.

MIKSI VIERAILLA?

Tämä paikka on ainutlaatuinen, olitpa sitten tosifani tai et. Täällä käydessä ymmärtää ABBA-villityksen taustat ja ryhmän musiikilliset saavutukset ja vaikutukset osana Ruotsin musiikkihistoriaa, joka esitellään ruotsalaisen popmusiikin The Swedish Music Hall of Famessa. Museossa tutustut ABBA:n taustojen ja musiikin lisäksi myös yhtyeen jäsenten omiin yksityisiin kokoelmiin.

Joten jos olet glamrockin ja tolppakenkien ystävä tai kuulut sukupolveen, joka näki ABBA:n voittavan kappaleella Waterloo Euroviisut vuonna 1974, tule verestämään muistoja Tukholmaan. Ja tervetuloa kaikki muutkin musiikinystävät - täällä voitte tutustua maailmanluokan yhtyeen taustoihin ja musiikkiin ja nähdä pilkahduksen näiden luovien musiikkinerojen elämästä ja uran huippuhetkistä.

Voit ostaa liput saapuessasi museoon tai netistä. Lipun voi myös ostaa päärautatieaseman SJ-myyntipisteistä. Lisää tietoa lipuista ja museosta löydät täältä.

ABBA The Museum avasi ovensa 7. toukokuuta 2013.

Katso myös: